Reede, märts 29
Shadow

Florida vol.4 Key West

Hommikul, peale ööd Key Westis küsis Härra G rannas: “Kas kuulus blogija on rahul?” (eksju, mida tiitel). Aga ma vastasin:
SEE ON MU LEMMIK KOHT!
Tegelikult ka, ma ei ütle seda niisama. Võrreldes tavalise eestlasega olen juba isegi palju reisida saanud väge erinevaid maid. Kuigi iga koht suudab jätta mulle kustumatu jälje ja tuttavad on kindlasti juba tüdinenud, mu Islandi taganutmisest. Siis vot Key West….milline koht! Nüüd ma võtan selle julguse ja väidan, et mitte kedagi ei jätaks see koht ükskõikseks.
Kui sa sõidad kunagi Floridasse, siis tee kasvõi üks öö siin!!!

Alustame siis sellest, et põnevat vaatamist pakub see u 3h sõit mööda US 1-te. Kaardilt on näha, et tegemist on enamasti sildadest koosnevast maanteest, mis ühendab erinevaid saari.

Loodus ja eluolu on erinev Miamist nähtuga ja mida lõunasse, seda huvitavamaks muutub.
Soovitan ainult ringi vaadata!


Sa saad kohe aru, et oled kohal. Need majad…

Kujutan ennast kohe ette seal terassil istudes, koksi juues ja sigarit popsides oma vanadust veetmas 🙂 Ei imesta, et Hemmingway seal oma muusa leidis.
Tegevust ja kondamist on seal igal kellaajal. Ma igastahes kõndisin oma jalatallad nii villi, et seda postitust 6h autosõidu ajal kirja pannes väldin oma sandaale…äärmisel vajadusel…

Majad on madalad, puuduvad uhked kõrged ehitised, palju on vana ja audentset ning uued on sarnases stiilis. Palju loodust: palmid, kaktused, lilled jne.


Erinevad kõrtsid ja baarid, alustades niisama õllekatest, lõpetades gaybaaridega. Kunstigaleriid, suveniiripoed ja palju tänava müügilette. Pimedas läks see kõik veel ägedamaks, siis laulud, jutuvadinad valjenesid ja dragqueenid ilmusid tänavale 🙂

Kindlasti peab siis tegema pilti US mandriosa kõige lõunapoolseima punktiga ja sealt on 90 miili ainult Kuubani. Siis kindlasti lastega ja miks ka mitte ilma on kohalike soovitus minna …..randa vaatama päikeseloojangut. Sest seal on siis erinevaid esinejaid, kunsti müüjaid jne. Rääkimata ilusast loojangust (mis on ka meie kodumaal sama kena)

Aga mis lahe asi on veel siin omapärane. KANAD!!! Jah, lugesite õieti, kanad, tibud ja kuked. Nad elavad siin vaba ja vallalise elu. Kohalikele ei meeldi, et nad tubades ja ärides väga kondavad aga nad on kaitse all ja keegi ei tohi neile liiga teha, seega nad üritavad rahus koos eksisteerida. Kuid söötmine on rangelt keelatud.

Aga ma võingi jääda sellest kohast kirjutama….

Kahju, et ainult ühe öö siin võimaldasime olla, see koht peaaegu 2 korda kallim kui mujal. Aga järgmises postituses panen kirja Hemmingway ja liblikate muuseumi 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga