Neljapäev, aprill 25
Shadow

Florida vol.5 Key West vaatamisväärsusi

Ma võiks ainult rääkima jäädagi sellest kohast. Midagi nii hämmastavat pole ma enda jaoks veel leidnud.
Aga enne kui me lahkusime ja tänavaelu nautida saime, siis külastasime ka hommikul kahte suuremat muuseumit.

Butterfly Museum– Hästi tore maja, kus sa saad jalutada ja uurida väikeses troopika kasvuhoones. Linnud-liblikad lendavad vabalt ringi ja erinevad erinevad taimed.

Kuigi selliseid kohti on palju ka Eestile lähemal, siis sellest olenemata on nad erinevad ja pakuvad alati midagi uut silmale.

Hemingway kodu ja muuseum–  Ainult lastel on lubatud küsida, “Kes see Hemingway on?”. Kui sa oled Key Westis, kohas kus Hemingway elas ja töötas, siis kindlasti peab külastama tema kodu.

Maja on säilitatud sama audentselt nagu ta oli, andes aimu tema eluolust ja harjumustest. Paljud plakatid ja fotod meenutavad tema kirjanduslikke saavutusi, kuulsaid tuttavaid, pere ja kalastust.

See on tema töötuba. Kuhu kunagi viis teise korruse magamistoa terassilt “sild”

Räägime kassidest

Neid on seal palju ja elutsevad muuseumi territooriumil/tubades.
Kunagi ammu kinkis Hemingwayle üks kapten valge kassipoja, kes sai nimeks Snow White. Alates sellest on kõikidel kassidel traditsiooniliselt jäänud kuulsuse nimi (seal oli E. Taylor, S. Temple, M. Monroe jne). Vaadake nüüd hoolikalt kassi, eriti tema käppasid!

Kes natukenegi teab kassi anatoomiat, siis neil on ees käppadel 5 sõrme ja taga käppadel 4. Nendel kassidel on geneetiline viga polydactyl ehk kuuevarbaline, esimestel käppadel 6 sõrme. Mitte ainult muuseumi kassidel pole sellised käpad, ka küla peal on mõnel…sellest omad järeldused 🙂 Aga tegelikult kõik kassid steriliseeritakse ja kastreeritakse ning on pideva meditsiinilise hoolituse all.
2017 aastal, kui orkaan Irma tabas Key Westi, siis muuseumi töötajad päästsid 54 kassi ja nad said kõik seal majas varjul olla.

Aga peate minema seda kõike ise kindlasti kaema!

Nüüd on olnud mitu väga sisutihedat päeva, liikusime Orlandosse külla 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga