Kolmapäev, aprill 24
Shadow

Florida vol.2 Everglades rahvuspark

No kuidas sa tuled Floridasse ja siis ei külasta mingit moodi Evergladesi rahvusparki!? Muidugi koha soovituse suhtes jälle ei saa täpsemalt suunata, sest kaardilt vaadates näete, et tegu on ÜLIsuure rahvuspargi alaga (mille isegi ligikaudseid suurus numbreid ma ei leidnud).

Vahet pole mis suunast sellele läheneda, siis on ta täis erinevaid lõbustuse pakkujaid. Elementaarne on alligaatori show aga soovitame isiklikust kogemusest leida selline koht, kus on kohe pakkumisest airboat rides, suurematel on kohe ka alligaatorite show ja pargi külastus juurde arvestatud. Esimene koht kuhu läksime, siis seal oli sissepääs u 35 dollarit (perepilet) ja kuigi koht oli äge, indiaanlaste muuseumi ja täis eluolu tutvustava infoga, siis paadisõit oli eraldi ja ei jõudnud oodata 45 minutit.

Otsustasime edasi rallida, sest pikal autosõidul hotellist sinna olid teeääred täis erinevaid pakkujaid. Ja siis juhtuski nii, et eraldi leitud airboat ride sisaldas ka  alligaatori showd. Kuid need paadi juhid, milline jutt, huumorit ja kõike vajalikku infot kogu selle piirkonna, indiaanlaste, loomade ja taimede kohta. Ei hakka kogu seda infot siin lahti kirjutama, see oli küll ülihuvitav aga seda oli väga palju, huvilised saadad lingilt lugeda 🙂

Aga niipalju siis, et kohalikud indiaanlased suutsid ära elada kõigest mis neid ümbritses. Enamus taimed olid kuidagimoodi ära kasutatavad (mitmed lausa narkootilise või siis ka raviva võimega), söödi linde, kalu, loomi ja kilpkonni.

Rahaliselt on siis nii, et neil on laste puhul alla 6 aastane tasuta, siis laps vanuses 6-11või12 ja täiskasvanu. Kui esimesed pargis oli perepilet u 35 dollarit siis airboat sõit oli täiskasvanu 30 dollarit ja laps 16. Samas kui esimeses kohas oli alligaatoriga pilt tasuta, siis siin oli 3 dollarit. Ja rääkimata kõik tippid!!! Aga soovitan uuesti, et see paadisõit on oma raha väärt. Ja raske on ette midagi registreerida või valida, kui võite ette vaadata, aga saate sõidu pealt ka ringi mõelda ja edasi sõita teise kohta.

Kuigi Floridas on omased sellised ülitugevad ja kiirelt mööduvad vihmad, siis meie oleme veel kuivad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga