Kolmapäev, juuli 17
Shadow

ISLAND vol.26 Bolludagur ehk Islandi vastlakukli päev

Siin oleku pika aja ainuke miinus oli, et jääme ilma kahest tähtsast sündmusest kodumaal: Kodumaa 100 juubel ja vastlapäeva kukkel. Aga selgus, et pole vaja nukrutseda. Maailm on tegelikult väga omavahel seotud, samadel päevadel on sarnased pühad ja mitte millestki ei jää ilma. Seega suur oli üllatus, et me saame “vastlakukleid”. Õige päev see aasta on täpselt täna 12 veebruar. Kuna tohutu tormiga olid omanikud siin lõksus, siis nad olid ka ette mõelnud seda ja tõid kaasa.
Nende “vastlakukkel” on meie mõistes tuuletasku, mida täidetakse siis kõigega mida ise soovid. Põhilised komponendid: shokolaadiga kaetud tuuletasku+ vahukoor+ mida iganes soovid juurde.

Alda ütles, et ta tavaliselt teeb ikka ise taskud aga seekord tuli ta poe omadega.

Igatahes väga äge ja rammus maiustamine, mis sarnanes natuke lögaburgeri söömise või õigemini üritada söömisega. Mõnedel olid näod ja käed koos 😀

Näiteks ka netist pilte

Pildil on näha luuake, mida lapsed valmistavad koolis ja lasteaias. Traditsiooni kohaselt, üritavad lapsed ärgata enne vanemaid, lähevad magamistuppa ja hakkavad “nüpeldama”, ise karjudes “Bolla, bolla, bolla” . Iga pihta saadud löögi eest on nad ära teeninud kukli. Kuid ega siis seda nii rangelt ei võeta. Nad varuvad/teevad neid nii palju, et kõik saavad kõhud punni mugida!

Järjest on täna-homme-ülehomme kolm tähtpäeva “bolludagur”, “sprengidagur” ja “öskudagur” Seega kohtume juba homme Sprengidaguri puhul 😀

 

 

1 Comment

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga