Teisipäev, märts 19
Shadow

ISLAND vol.22 Vesi ja ujumine

Asi, mis sai kohe selgeks on fakt, et ujumisriided peavad olema ALATI kaasas (ok, nad rendivad ka). Aga Islandil on ujumine võimalik ka igas väiksemas külas. Kuna rannas on ohtlik ja ilmad mingi osa aastast keerulised, siis vabas looduses liikumine on raskendatud vahel. Teiseks põhjuseks on fakt, et neil on aasta ringselt kättesaadav maa seest tulev kuum vesi. Meil on siin ka spordikeskus ja ujula, mida külastame Kertuga iga päeva (va pühapäev, kui kinni). Kõigepealt tunnike jõusaalis ja siis ujuma, pluss boonusena kuumaveebassein 🙂 Mmmmmm, mõnus!

Meie väike ujula on selline

Ja, teie silm ei peta! Tõesti on see kõik õues. Eestis ma ei käi ujulates, sest seal on külm ja vees võiks samahästi minu jaoks jääkuubikud ka ujuda. Aga siin on SOE 🙂
Suur bassein on soe, Kertu tubli noor inimene teeb seal sõltuvalt eelnevast trennist 40-60 otsa. Temperatuur suures 34C. Siis on kaks väikest lebo basseini 36-38 ja 38-40C. Ma ei saanud eelmine suvi Eestis kordagi ujuma ja pole viimased 5 aastat vist õieti kodumaal vette saanud. Seega teen siin selle kõik tasa.

Bassein pole mitte ainult siin, nagu juba ütlesin on need igas külas ja suuremates linnades lausa mitu ja rohkemate võimalustega (üle 40C basseinid, saunad, külmad basseinid jne).
Kodumaal maksame kallist raha spade eest, kus väike mullivannike või külm välibassein. Seega te peate seda nautima kui Islandit külastate.  Ostate liikudes igas külas-linnas ühekordse pileti ja lähete!

Kertu lahkel loal näitan ilusa modelliga seda mõnu 😀

Tänu sellele tunnen kuidas olen karastunud. Esimesed paar päeva oli külm jalutada sinna basseini aga nüüd tatsad nagu jääkaru paljajalu lumehanges 😀 Siis sups erinevate kuumustega basseinidesse.

Ahjaa tähtsamad faktid:
Vesi on hästi puhas. Pidi tulema otse maa seest ja kuna liigub tagasi on ülimalt range ja oluline pesemine (nagu ta meil ei oleks!) Kui oli võimalus Selfossis külastada suurt spordikeskust, siis neil oli sips tunda kloori, aga seal  on ka rohkem ujujaid. Aga kohalik kinnitas, et siin on ujulad aastaringselt lahti, sest kui neil on soe vesi maa seest kogu aeg, siis miks minna külma järve 😀 Ahjaa ja ilma suhtes nii, et vihm ja lumi ei sega, on omamoodi äge isegi. Aga tuul, eriti kui on terve päev tuuline juba olnud on jahedam! Aga võrreldes Eesti basseinid temperatuuri on see ok 😉

Seega….Tuled seda maad külastama, peab olema ujumisriietus taskus ja kindlasti kasvõi ühes kohas ujuma! Ma ei mõtle siin nüüd neid edevaid laguune või spasid aga just kohalikud ujulad, odav ja sama mõnus 😛

Sulps!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga