Kolmapäev, aprill 24
Shadow

ISLAND vol.20 Kerið kraater ja Selfoss

Suunaga Selfossi poole jäi teele Kerið kraater.

Ette oli teada, et see pidavat kohalike sõnul ainuke looduslik vaatamisväärsus olema, millel on sisenemise tasu. Maksime 400 ISK, mõtlesin veel endamisi, et maksan nüüd selleks, et näha auku maa sees 😀 Häbi Viki ….häbi! See “auk” oli hirmus suur 😀 Igas tahes ütleme nii, et häbi oli isegi nii vähe maksta.

Lume alt piiluv rohelus andis märku, et see koht on suvel täiesti värviline oma taimestiku tõttu. Jälle üks koht, mida pean nägema suvel!

Selle kaadri tegemise ajal jäin ka minu Kertu kaamera ette. Nagu ta juba naeris, et suur kraater on minu ees ja mina teen põlvili makrot 😀

Aga vaatamisväärsus oli tõsiselt uhke, hoiatan, et mööda suurt teed sõites võite algul isegi kogemata mööda kimada, sest teda ole ju näha!
Geoloogide sõnul on tegemist siis algselt koonuskujulise vulkaaniga, mis u 6500 a tagasi purskas. Kui peale purset varises vulkaan tühja magmakambrisse, tekkis ovaalne kraater mõõtudega 170m  ja 270m. Sügavust 55m. Veesügavus kraatri põhjas 7-14m. Kraatri kivimite värvus on must ja punane ning on kaetud rikkaliku taimestikuga, mis muudab tema välimuse suvel kirjuks. Korralik ronimist pakkuv teerada kraatri äärel võimaldab teha talle tiiru peale ja trepid viivad igal aastaajal ka alla vee äärde.

Selfossi jõudsime pimedas kahjuks. Ise reklaamivad ka ennast sõbraliku väikelinnana ja seda ta on. Seal on kõik olemas, suured poed ja asutused, kindlasti peatuge seal, kasvõi sööma või varusi täiendama. Linnake ise asu tohutu mäe kõrval.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga