Neljapäev, mai 23
Shadow

ISLAND vol. 16 Ookean

Ma nägin ühe väikese osa oma reisi eesmärgi soovidest. Soovisin näha randa, seda musta, tormist ja kivist randa.
Igal pool soovitab minna Vik randa ja kui kohalikuga rääkisime (kes elab Selfossis) siis ütles, et nii ülereklaamitud, tulge ka nende randa. Muidugi lähen Vik´i ka aga seni ikkagi kasutasime võimalust ühe sõiduga võimalikult palju näha ja tuli peale pikka päeva ka rand. Kuigi 2 nädalat saime parajalt ekstreemseid ilmaolusid, mis vaheldus vihmast-jääst-lumetormidest-tuuleni.

https://www.instagram.com/p/BeBClgTldFo/?taken-by=vikipesa

Niisiis päikese loojudes saime randa. Selfossist tuleb ookeani poole suur Ölfusá jõgi ja selle suudmes ründasime randa

Siin maal on kõik maa sünnitatud vaatamisväärsused nii võimsad, et iga kord kui kuhugi lähed, siis esimene pilk sunnib sind tarduma, siis meenutad endale, et “hinga!” ja siis hakkad kaameraga vehkima ja nautima 😀

Aga see vaade, mis meid ootas. Udune, kohisev ja müstiline ookean. See oli nii udune, et me ei näinud silmapiiri ja taamal oli loojumas päike tohutute pilvede sisse. Kõik see andis kokku sellise õõvastava ja müstilise tunde…äkki tormab udust välja mõni iidne koletis.
Aga kuna ma ei suutnud valida piltide vahel, siis tegin slaidshow. Kahjuks see ei näita siin ja leidke see 3 minutit, kuulake muusikat ja nautige kaadreid.

https://www.youtube.com/watch?v=VFqhE2WWaSU&feature=youtu.be

Ma ei osanud leida kohe ilusat Islandi lugu, seega sobis ideaalselt mul üks lemmik Norra etnofolgi muusik 🙂
Kuskil slaidide poole peal, kus on vahutavat laine äärt….neil on ütlemine siin “Ära keera merele oma selga”. No ma ei keeranud, jälgisin mitu minutit, kaugele laine tuleb ja lähenesin, et seda vahtu kaadrisse saada. Keset pildistamist avastasin, et see tuleb LIIGA lähedale ja kuigi hakkasin röökides tagurdama, sain põlvini märjaks 😀
Elagu head talvesaapad 😛

Sellest päevast on veel üks jutt tulemas ja öösel nägime tunde kestvat virmalisi. Naised õpisid ruttu ära, mis setingutega kaamerasse seda püüda ja varsti seda ka 😀

1 Comment

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga