Kolmapäev, juuli 17
Shadow

Incredible INDIA vol.5

Eile alanud vihm tegi ilma nii külmaks, et ma öösel sulgesin isegi kliimaseadme ja hommikul ajas vähemalt mind see külm vesi kraanist lausa marru. Toetasin ennast isegi vastu seina, et sooja saada. Tahtsin täna alustada vara, sest plaanis oli 2-3 muuseumit külastada. Kuna ilm oli jahe…muideks lugege see jahe u nats üle 30C-di….kuumem kui meie suvi aga saades siin 40-50C kuuma oli see suur vahe. Ideaalne oli minna loomaaeda. Igal pool, kus rändame üritame käia ka kohalikke loomaaedu, ei jäänud Delhi oma ka erandiks.
Kohapeal aga oli hullumaja, täna ju pühapäev ja ka neil vaba päev. Pilt meie järjekorrast

DSC01167

Veel rohkem ootas seljataga! Mitu suurt kolonni pileti ja sissepääsu turva teel. Muidugi paistsid kaks valget kohe silma, kusjuures kohalikud suhtuvad väga suure austusega turistidesse, kohe kui turva nägi meid paarikümne meetri pikkuses sabas, kutsus välja ja saatis kohe piletisaba algusesse. Seal kohe võeti ka jutule. Seda suhtumist nägime ka teistes kohtades. Mõnedes on ka kohe turistide piletisaba, kus kohalik ei tohi osta!
Loomaaed National Zoloogical Park oli äge, soovitan minna, ilus loodus ja saab ka külastada päikeselise päevaga, sest palju puid, mis kõndides varju pakub. Ainuke naljanumber oli Reptile house ehk siis roomajate maja, kus olid kunst loomad 😀 Tegelt ka, kujud, mõni üksik oli päris. Aga sai nähtud palju meil euroopas mitte nähtavaid liike. Muideks kohalikud ise oli meile suurem vaatamisväärsus, ma pildistasin neid mitte loomi ja issand kuidas nad lõugasid. Vahet pole kus me käime on sildid iga asja kohta, kas ära tülita või kisa, viska prügi, sülita, pissi-kaka jne. neid silte loevad vist ainult võõrad inglis keelsete pealt. Kusagil pole ma näinud nii lärmakat publikut ja neid oli koguaeg nii palju.

Edasi liikusime tasuta muuseumisse, vahelduse mõttes National Museum Of Natural History. See on valituse poolt selline lihtne vaatamine, et harida loomariigi arengu suhtes. Raamat ütles ka hea lause selle kohta ” Sa saad veeta rahuliku tunni vaadates ehtsaid dinosauruse luid ja ajahambast räsitud topiseid ” 😀 Ega ta natuke veider oli aga samas ikka vaatamist väärt.

Täna rohkem ei suutnud, Härra G sai tervise tagasi ja hakkasime otsima söögikohta, sattusime maja lähedal konnates ühe härra peale. Pane tähele, et elame sellises nö paremas piirkonnas, kus kenamad majad ja töökamad-rikkamad inimesed. Vanamees ütles söögikoha küsimise peale, et karake autosse ja viis meid ühte kohta. Andis ka kaardi, et sellega saad 20% alla…Küll oli hää kõhutäis. Siit teile tulevastele rändajatele hoiatus, mida võtke mitte juba rahakoti vaid kõhu pärast tõsiselt, aga tellige ÜKS asi kahe peale. See tundub kehtivat kõikide aasia toitude kohta.

Räägime meie majanaabritest. Oleme siis 4 korruselises majas, mis kuulub lastearstile, kelle praksis on esimesel korrusel ja ta ise elab 1 ja 2 korrusel. Tundub, et kolmas on kohalikud ja 4 korrus on siis turistid. Kõrval toas vaatasime mitu päeva, et selline priske Alla Pugachova tüüpi tädike, ülinoore India mehega ja noor tüdruk ka. Täna tuli siis jutuks ja selgus, et Ameerikas elav Brasiilane, kes võttis selle mehe ja mehel on lapsed 🙂
Müstika on meile üks vanamees, Saksamaalt ja ta on toas sellise varateismelise kohaliku poisiga…..ohjumal mis mõtted meil siis koguaeg sellel teemal on 😉

Kuna muidu pilte ei saagi, teen täna majade teema ära. Neid võibki vaatama jääda. Kui ehitavad on pambusest tellingud ja ahvipoosis kõhetud mehed algeliste töövahenditega töötavad. Lihtsalt ehitavad tellistest asju üksteise peale. Täna kohe tegime pilti, kuidas ühte angaari lammutati

DSC01151 DSC01154

Meie tervise ja tööohutuse inspektorid kukus minestatult maha 😛 Selline on paremas piirkonnas suurem maja juba

DSC01183

Ma ei rääkinud, kuidas me oleme siin harjunud juba nägema sõna otseses mõttes “lipp lipi, lapp lapi peal” ehitusi aga nad on ikka madalamad. Kui eile Agra poole rallisime, siis linna ääres hakkas pihta siis nö uusrajoon. Kaugelt vaatad nagu tühermaal kõrguvad Lasnamäed aga need majad on üle 20 korruselised. Kuna ehitus meetod ja materjalid on kohati nii algelised, siis paistab poolik maja nagu tondiloss. Olgem ausad, et valmis pole nad ka ilusamad, nagu eelnevas kaadris näha siis jälle nagu lapitud.

DSC01077-001

Ütleme nii, et kohalikud ei pea lugu turvalisusest, eriti liikluses, sellest jutustab Härra G lähipäevil suuremas teemas 🙂

Mõni kenam kaader ka, mu üks lemmik lilli, mis kasvas loomaaias

DSC01168

Ja riide pildid aina kogunevad 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga