Teisipäev, aprill 30
Shadow

Horvaatia II, vol.6 Završje ja Oprtalj

Uurisime üks õhtu Rita käest, et mis on siinse piirkonna ajalugu, sest siin on vanad külad, milledes on palju vanu ja mahajäetud maju. Uusehitisi on vähe näha ja üksikud renoveerimised käivad.

Seda maad on tugevalt räsinud sõjad. Alates teisest maailmasõjast, kui piirkond tühjaks jäi, sest elanikud põgenesid sõja eest ja sinna otsa 90.ndates kodusõda. Tagasi tulles pole paljud saanud oma kinnistuid enam tagasi ja nii see kõik seisab. Kuna see meile huvi pakkus, siis soovitas ta veel ühte kohta mida külastada. Kaks küla, mida üle oru vastas mägede otsas näeme. Tegemist on siis küladega, mis sõja ajal tühjaks jäid ja praeguseks väga minimaalselt asustatud. Loodus on teinud oma töö ja hooned vallutanud. Seal oli mõnusalt vaikne, peaegu null turiste. Saime vaikuses uudistada ja pildistada. Kuna tegemist on väikeste küladega, siis netist suuremat lisa infot me ei leinud. Ainult Završje kohta on infot, et see on lausa 11 sajadist pärit kindlus.

Završje

Droonifoto: Härra G

Oprtalj

Oprtalj külas on toredad restoraanid ja erinevaid tasuta galeriisid, kunsti installatsioone ja käsitööpoode.


Kuna rohkem tõesti täpsemat infot ei leidnud, siis sellest olenemata on soe soovitus nad läbi sõita ja jalutada. Eriline maius neile, kellel kaamera käes 😛

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga