Neljapäev, mai 23
Shadow

Horvaatia II, vol.7 Baredine Jama –Grotta ja veekeskus

Me ka ei jäänud õnneks oma koopaelamusest ilma. Avastasin meie elamiskoha läheduses  ühe suure koopa ja võtsime selle plaani. Istrias on mitu sellist koobast. Meie perele oli selline esmakordne kogemus.

Koobas avastati suht hiljuti 1976 ja külastajatele avati 1995.a

Pildiotsingu baredine cave tulemus

Väga värskendav oli ronida üle 30C kuumuse käest jahutavasse aukku maa sees. Lubatud 14C oli lausa ideaalne …tüüpiline eesti Jaanipäev 😀 Võrreldes Rebaste Sloveenia koopaga kus oli 10C ja neil hakkas isegi jahe. Sa jalutad 50m sügavusele maapõue ja suudmest-lõpuni on 150m.
Igastahes oli niii lahe kogemus, giidid viisid väikeste eri keelsete gruppidega, väikeste vahedega sisse. Koobas koosneb 5 kambrist, kus tehakse paus ja räägitakse ning näidatakse väga põhjalikult kõike vorme. Kui meile jalutasid vastu  välja tuevad grupid, naersime, et miks nad ähivad ning lõõtsutavad. Ega me ise paremad polnud pärast. Seal on alguses isegi hoiatatud, et südamehaiged on keelatud. Sobib ka väikelastele aga peab arvestama treppidega, mis kohati järsud nagu redelid.

Ma loodan, et nüüd liiga julgelt ei paku, aga usun, et kõik need teised Istria omad ka on ka sama ägedad.

Mäekristall

Baredine koduleht

Kõik me ei käinud kondamas külades ja koopas, osa seltskonda läks veeparki. Aquacolors on ülisuur ja väga võimas veepark.

Soovitused: mine varem kohale, et saada lamamistoole. Võta kapp, et asjad ära panna, see ainult 10 Kn. 3,5h paketiga ei jõua sa asju nautida, 6h on paras. Sobib kogu perele alates väga väikestest.

Kohalikud ise eelistavad Istralandia oma. See on natuke kallim ja meie valik läks eelnevate arvustuste tõttu esimesele.

1 Comment

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga