Neljapäev, mai 23
Shadow

Horvaatia 2022, vol.2 Krk-vanades jälgedes

Seekord oleks nagu Horvaatiale ringi peale teinud. Oleme peaaegu samas kohas, kus esimesel korral olime. Ideaalne isegi natuke meile, kes me üritame seekord Bebega rahulikult ja ringirahmimiseta võtta, samas oskame teist peret suunata avastama.

Asume seekord siin

Enamus asju mida kahel korral sai rännatud on nüüd ka seekord korraga nii mugavalt sõidetavates kaugustes.
Esimese päeva mõtteks sai Krk saart natuke uurida, minna ujuma ja meie aastate jooksul kõige lemmikumaks jäänud pitsa söögikohta minna. Vana lugu

Krk saar on fantastiline koht, imeliste randade, mitmekülgse maastiku ja hea söögiga.
Kuna me rahulikult võtsime selle esimese päeva ja pole teile midagi eriti uut ja huvitavat pakkuda, siis räägime uuesti Horvaatia  randadest. Oleme Horvaatias juba viiendat korda ja oleme siin olnud neljas erinevas piirkonnas. Otsinud ja käinud erinevates randades. On piirkondi, kus rannik ongi madal ja hästi ligi pääsetav. Või siis kõrge kallas, kus peaks ronima üles-alla. Aga üks on neil kõigil ühine, see kõik on kivine, nii rand kui ka põhi. Seetõttu siin maal on eriti soovituslik omada neid ranna/ujumis susse. Ainult üksik liivaga rand on siin.

Vesi on hästi soolane, soovitan raseerida eelneval õhtul, muidu naised (või ka mehed) teie jalad või mis iganes keha piirkonnad on VÄGA valusad ja võivad ka üles ärrituda korra. Kuid see soolane vesi on põhjuseks, miks on parem otsida randasid, kus on pesemis ja WC võimalused. Sest kui peale ujumist ei pese ennast ja niisama riidesse panna ning edasi rännata, hakkab nahale tekkima lausa soolakirme ja nahk sügelema.
Üks suur pluss on veel- vee ja päikese kombo, mis aitab hästi paljutel kergematel nahaärritustel paraneda. Meie Bebe on ka hea näide, sest tal on kahjuks tugev dermatiit üle kere, mis selgus, et on seotud pesupulbriga. Siia jõudes oli see nii üles ärritunud, et suuri punaseid laike oli kaugele näha. 24h pärast oli kõik see tagasi tõmbunud ja iga päevaga aina paraneb. Sama näeb ka pubekate akne peal.

Lisaks meenutan ka uuesti, et Horvaatias on igal pool ka FKK rannad (nudistide). Leiab selliseid mitteametlikke, kuhu võib olla keerukas kohale jõuda varem ja seal puudub siis kõik vajalik (WC+mage vesi) aga väga mugavad ja turvalised on FKK campingud. Seekord leidsime ühe ilusa koha, mis oli isegi tasuta! Juhend.

Muideks, vesi polegi alati nii soe kui arvaks või loodaks aga samas selles kliimas on see nii hea ja karastav, sest päike põletab mõnekümne minutiga. Siin on kohe tunda, et kuidas nii kui tipp tund hakkab (umbes kell 14-16) muutub päike selliseks, et lausa hammustab nahka. Kohalikud poevad peitu kinniste luukide taha ja ootavad ära kui see möödub 😀 Loll turist kondab linnas või praeb ennast rannas 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga