Laupäev, aprill 20
Shadow

Küpros, vol.3 Kuningate matmispaik Αρχαιολογικός Χώρος Τάφων των Βασιλέων

Paphoses kohapeal on vaatamisväärsusi nii palju, et selleks vajaks me nädalaid, et ainuüksi seda ühte linna läbi uurida. Üks suurimaid, mida ma isiklikust huvist välja valisin oli siis Kuningate maitmispaik (Tombs of the Kings). Kuna neil on terve saar täis sajandeid vanu arheoloogilisi kilde, siis viimasel päeval plaani võetud pealinna külastuse eel otsustasime kohe hommikul 8.30 avamise ajal minna seda vaatama, sest iga kord jõudsime oma rännakutelt tagasi pimedas. Paljud sellised kohad on avatud ainult u kell 8-18.
Wikipedia

Tuleb tunnistada, et polnud valmis selliste mõõtmetega vaatamisväärsuseks. Kes läheb soovitan varuda rohkelt aega ja soovi ronida. See on igati väärt!

Surnuaed arvatakse pärinevat 4 saj. ema ja kasutati kuni 3 saj. meie aja järgi. Olenemata oma nimest polnud see mõeldud kuningate matmiseks vaid rikkamatele aristokraatidele ja kõrgema taseme ametnikele.
Aga nagu juba enne sai öeldud, siis see asub väga suurel maaalal ja seal saab ronida ja sisse kiigata igale poole.
Hauad on välja voolitud kivist erinevatel ajajärkudel.

Kujutage siis ette nüüd kui mõnus oli seal praegu hooaja väliselt käia. Esiteks seda uurida pea 40 kraadises lõõskavas kuumas, ainuke lohutav vari on kui ronida maa alla hauaruume vaatama. Teiseks pane sinna siis juurde meeletud turistide grupid, kes kõik tahaks varju. Meie kondasime ja pildistasime ilma ühegi inimhingeta kogu seda ilu.

Olen aastaid erinevates koolides õppinud kunstiajalugu. Seal käies tundus, et ma oleks nagu saanud ühe linnukese kirja asjades, mida tuubitud aga reaalne seos puudub.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga