Reede, juuni 21
Shadow

Horvaatia II, vol.4 ITAALIA- Muggia

Ära tegime! Patt oleks ka mitte teha seda pisikest sõitu, kui juba nii lähedal oleme. Seega mõtlesime, et kasvõi esimese linnaksese me kaeme Itaalias ja saame juba väikese linnukese kirja. Mina olen ammu soovinud Itaaliasse ja Hispaaniasse reisida aga elu viib aina mujale. Nii palju, kui nägin on kõik selline nagu arvasin 🙂
Sloveenial on üks tilluke merepiir, seega sealt läbi sõitmine oli ainult u 25km. Ja olimegi jälle uues riigis.
Majast Muggiasse oli ainult 50km.

Kuna eesmärk oli seekord lihtsalt jalg Itaalias maha panna, siis jäime esimese ettejuhtuva sadamalinna peale, mille nimi Muggia. Tegemist on algselt eelajaloolise kindustatud linnakesega, mis pärineb sajandist 8-7 e.m.a. Mõnusalt vana linn, kus on hea veeta kasvõi niisama päeva, tasuta suur ranna piir (betoonääristusega), puhas vesi, päike, restoranid ja kohvikud.

Seega alati, kui teilt tekib võimalus kasvõi korragi teha selliseid “hüppeid” siis kasutage seda. Jälle väike kogemus ja mälestus juures. Kunagi ma lähen sinna korralikult tagasi!
Eelmistel kordadel kohalikud Horvaadid hoiatasid, et Itaalia on ka neile liiga kallis, meile tundus sama.
Ainuke mida hoiatame neile, kes pole siestaga kokku puutunud…
Siesta-lühike uinak/puhkus, mis tehakse pealelõunat, u kell 14-16.
Eelmisel korral oli näha, et kohalikud peituvad siis tõesti paariks tunniks ja eriti vanemad inimesed lausa magavad ja paluti mitte segada. Itaalias erinevalt seni kogetud Horvaatiast nad reaalselt sulgevad enamus poode ja asutusi. Rumal turist kondab ainult mööda tänavaid ja otsib süüa-juua 😀 Seega vaadake omale näiteks söögikoht eelnevalt juba valmis ja jälgige kellaaegu, need on kirjas, et mis kell on siesta.

1 Comment

  • Egle

    Hispaanias oli siesta pikem.. Tavaliselt läksid kohad kinni kell 1 ja lahti tehti 4-5 ajal. Õnneks turismikates olid suuremad söögikohad lahti :).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga