Reede, aprill 19
Shadow

Florida vol.12 Florida

Mida ma siis lõpetuseks ikka öelda enam oskan, olen tihendalt 2 nädalat üritanud panna kirja väikeseid soovitusi tulevastele minejatele ja kodustele tuttavatele lugemist, et ma ei peaks hakkama igaühele eraldi sama asja rääkima 😛
Me oleme väga rõõmsad oma õnnestunud reisi üle. Kuigi Washington jäi ära, siis saime nii palju näha ja ka lihtsalt puhata, mida me tegelikkuses harva teeme. Iga reis on hommikust- õhtuni täis broneeritud sõite ja külastusi, et kui kodumaale saame, tahaks lausa puhkusest puhata. Seekord tänu V&R külalislahkusele, kes meid nagu “kährikuid” oma imelises kodus Orlando lähedal majutasid lausa kahel eraldi sõidul. Tänu neile, saime niisama puhata, ujuda ja päevitada aga ennekõige on meile tähtis, et saime kuulda ja teisest küljest kogeda kuidas elavad ameeriklased ning kuidas saavad hakkama väliseestlased.Siinkohal võtaks kokku mõningate punktidena sealse eluolu, et äkki aitab see kellelegi tulevikus sinna minekut planeerida kergemalt:

  • Kui planeerite niisama puhkuse reisi, lesida rannas või basseini ääres, siis kindlasti hotell-motel-apartment selline, kus on söögitegemise ja/või säilitamise võimalus. See tuleb kõvasti odavam!
  • Lisaks võiks olla ööbimis kohas pesupesemis võimalus. Kuna ilmad on kuumad ja higistate meeletult.
  • Sellest tulenevalt on seotud ka shoppamine 🙂 Kuna riided on tunduvalt odavamad võrreldes meie kodumaaga (eriti outletid), siis kogenumad soovitavad praktiliselt paari hilbuga minna ja siis kotid täis osta. Seda enam on vaja ju pesta!
  • Kohati võivad hinnad poes ehmatada, sest Ameeriklane ei osta üksikult nagu tihti meie, ikka kasti või alusega, selle hind on odavam. Odavaim tundus Walmart igas linnas. Teistel on erinevat valikut aga vahel või osutuda vajalikuks kliendikaart.
  • Riideid on hea võtta Walmart, ROSS ja firmakate outletid.
  • Kui soovite ringi liikuda, siis kindlasti rendiauto ja juba sai soovitatud, et kiirteede tollimaksud võiks olla arvestuses või uurite, kuidas neid ise organiseerida.
  • Kiirteed on VÄGA kiired. Enamasti sõitsime u 120-150km/h (koos teistega) aga kui on avarii või mingi jama, siis venivad read pikaks ja liiguvad teo sammul. Eriti valus on see siis, kui keerad kiirteelt maha, et  korraks tankida või süüa. Ja see võib mingi takistuse tõttu oma tunnise hilinemise teha. Lisaks kuigi nad on suhteliselt rahulikud liiklejad, siis ei tunne nad tihti sõidureegleid. Kellel on kogemus kiirteedega, teavad, et aeglasemad püsivad paremal ja vasakult sõidavad kiired möödaminejad. Tihti tundus, et pead mööda sõitu tegema mingitest uimerdajatest lausa slaalomis mööda nelja rida. Suvaline rida on aeglane.
  • Liiklus– Nad ei tunne või ei viitsi kasutada suunatuld, see tihti tekitab kiirteel pingeid. Linnas ollakse jalakäijatega viisakad ja neil on punase tulega paremale keeramisde luba (kui pole märki).
  • Wifi on tihti enamuses söögikohtades, poodides (kõikides Walmartides oli, kiire ka) ja ööbimiskohtades.
  • Elektroonika laadimine. Kes siis pole käinud Ameerikas, meenutame, et neil on teised pistikud! Võtke kaasa kodust adapter. Kujutate ette siis kui populaarne see asi meil oli, kui sul on 4 reisiselli, igal ühel mobiil, siis kaamera, läpakas, tahvel, ipod jne. Rendiautosse, võtke igaksjuhuks juba kodust USB laadija (soovitatavalt siis kahe auguga!)
  • Isiklikult minu jaoks oli üllatus, et Ameerikasse on keelatud isegi pagasis viia liha tooteid. Kontrollige enne sõitu tolli nõuded üle.
  • Tipp...igal sammul. Kohati ei saa aru, kas on juba tsekil juures või pead ise jätma. Igas tahes on see sobilik 15-20%
  • WC on avalikult ja tasuta tihti kättesaadav!
  • Viisakus– Kuigi öeldakse, et neil on teenindajatel võlts viisakus, siis tegelikult on võrreldes kodumaaga tore astuda kuhugi sisse, kus peale naeratava tere on ka küsimus “kuidas sul täna läheb?” jne. Tegelikult on teised ameeriklased ka viisakad, kui põrkud kõik kohe vabandavad ja naeratavad. Kuigi kõik linnad või piirkonnad pole samad, siis ikkagi jäi meil soe tunne sellest kõigest

Video Fort Lauderdale rannas.

Aitäh, kõigile, kes sundisid mind seekord jälle kirjutama, vast oli tore lugemine ja loodan, et keegi, kes hakkab planeerima, saab natukene inspiratsiooni!
Ma kahel käel soovitan sõita Ameerikasse külla!

Aitäh!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga