Reede, märts 29
Shadow

Florida vol.10 Kesk-Florida Zoo ja botaanika aed

Meil on väike komme, et kui oleme juba teisel maal, siis üritame mõnda loomaaeda külastada. Algne plaan oli suur ja kiidetud Miami Zoo, kuid kuna reisiplaane muutsime ja niisama nautisime elu, siis enne reisi lõppu sõites tagasi Orlandosse, leidis ka Härra G sealt piirkonnast Central Florida Zoo and botanical garden. Seega ei pidanud enam tiirutama ja saime oma kaks plaani ühe sõiduga.
See oli väga äge koht, kes satub Orlando kandis olema või läbi sõitma. Eriti kui veel on lapsi või taimeriigi austajaid, siis kindlasti keerake sisse. Alguses on (tasuline) ülisuur ja väga uhke seiklusraja tüüpi ala ja siis hakkab loomaaed.

Kuigi tundub, et loomi on vähe, siis tegelikult on seal selliseid liigi esindajaid, keda me pole enne näinud. Vot seetõttu me üritame loomaaedu külastada.


Kuid miks siis taime teema? Nimi juba reedab, siis mõnusalt läbijalutades on sinna kogutud ka uurimiseks väga erilisi ja enne nägematuid taimi, kõik on ilusasti siltidega. Mitmes hoones on roomajad-kahepaiksed ja putukate näitus. Ja putukad seal piirkonnas on juba päris “hirmsad”. Liblikad on ikka suured nagu taldrikud ja nii värvilised, rohutirtsud sama suured kui lapse rusikas jne. Õõvastavat liblika tunnet said meie pere liikmed juba Key Westi Butterbly muuseumis 🙂


Loomaaed on selline, kus saab veeta kogu päeva. On kohti kus saab piknikut pidada ja rahulikult aega võtta, et niisama jalutada. Hoiatusena ütlen seda, et kuna Floridas on äkk-vihmahood, siis mõned loomad peituvad vihmaga ja ei pruugi väljas enam olla. Seda enam minna juba varem sinna (olen täheldanud, et hetkel augusti lõpus on see saju asi olnud u kella 14-17 vahel või siis õhtul).

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga