Teisipäev, märts 19
Shadow

ISLAND vol.28 Reykjadalur

Kui mööda saab panna veel mõne koha eel uurimisega!?!? Minule lõppes see ägedast elamusest ima jäämisega 🙁


Kui Kertu tubli googeldaja ja planeerijana meile välja pakkus selle koha, siis ma vaatasin pilte ette netist ja tegin kohapeal ülirumala otsuse…jätsin autosse oma ujumisriided. Sest Reykjadaluris matkamise eesmärgiks on raja lõpus paiknev kuumavee allikad. Nähtud piltide järgi arvasin, et tegemist on sellise madalama jalutamisega, et ma toon siis pärast oma asjad autost.
Oi kuidas ma eksisin 🙁

Panen teile infoks selle hea lingi, sest seal on kirjas ka nähtavate pinnavormide nimed LINK

Matk hakkab siis sellisest suurest orust, kus on korralik parkimisplats ja suve ajal avatud ka kohvik. Üleüldiselt ütleks, et see algus oligi kõige raskem, suhteliselt järsult mäkke ronimine. Pange piltidel tähele ka väikeseid inimesi, siis saate aimu, kui tohutu suur see koht tegelikult on!

Iga kord kui hinge tõmbad, vaata alati ka selja taha.

Ise sain ka ennast pildile 😀
Tegelikult siit hakkas juba mu “tüng” pihta, kui arvasin, et asi piirdub kõrge mäe otsa ronimisega, sest selle tipus oli järgmine kõrgem ja tee lookleb kõrgete tippude vahel-peal-kõrval 🙂

Mingi hetk kui asi hakkas juba lootusetuks muutuma hakkasime nägema auravaid auke, siis hakkas põnevaks juba minema. Kõik andis aimu, et varsti oleme kohal.

Ja olimegi kohal!

Ülisuured tänu mu ilusatele ja julgetele modellidele Raisale ja Kertule, kes lisaks selle nautimisele, olid nõus ka blogis olema ♥

Seal on korralik laudtee kogu ujumis piirkonna ulatuses ja riietumiseks sellised varju seinad, aga tegelikkuses pole sul pääsu. Kogu see vaatepilt meenutas Mr. Beani ujumispükstesse vahetamist 😀 Aga eesmärgid said täidetud ja minu eest said nad kõik ülikuuma vee sisse sulama ronida. Antud kaader on siis nö lõpppunkt, kus on vesi väga kuum, nad kõik olid roosad nagu põssad (esimene pilt ujumis kohast on algus kus on vesi talutavam).
Mind õhutati kasvõi aluspesus sisse kargama, oleks isegi teinud, kui ei oleks järgnenud sellele ilma aluspesuta ja ennekõige ilma kuivatamiseta üle 3 km tagasi matkamine.

Sinna minnes oli raske alguses aurust pilti teha, sest see on nii tihke ja suur, et varjutas päikese ja tundus nagu õhtul jalutaks. Seega tagasi jalutades sain paremad kaadrid.

Igas tahes ülivõimas ja vinge koht. Soovitan täiega ja arvestage, et sellele kohale pühendage terve päev!
Meil vedas, et paks lumi sadas maha eelneval nädalal, sest tegelikkuses oli kogu see ala jääs ja poleks lund peal olnud poleks me saanud rännata. Suvisel ajal kindlasti tähtsaim varustus on korralikud jalanõud, sest hoiatavad, et on mudane ja libe.
Aga see on kõike väärt!

Reykjadalur asub Hveragerði linnakese jääres ja seal on palju häid söögikohti. Isiklikult soovitame täpselt peatänaval asuvat ja üllatavalt odavat (enamusega võrreldes) Pasta& Panini

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga