Reede, märts 1
Shadow

ISLAND vol.13 Loodus ja loomad

Oi ma panen nüüd laiska ja ei hakka topelt kirja panema, sest Kertu eile tegi nii ilusa ja põhjaliku postituse loomade kohta, et minge parem sinna lugema 😀
https://seiklussaarel.wordpress.com/2018/01/14/islandi-loomastik-vol-1-animals-of-iceland-vol-1/

Räägin ainult natuke ja kiiruga. Islandi kuulsaid Lunne me ei näe, need on kahjuks talvel avamerel. Ainuke võimalus on kohata polaar rebast ja minki. Paljutes kohtades on nad inimtegevuse tõttu ka julgemad. Muideks rebane oli siin saarel ainuke imetaja, kui 9.sajandil inimesed siia saabusid. Hobused ja põhjapõdrad on sisse toodud, hobused on siin aretatud. Üleeelmises postituses näidatud Islandi karjakoer on ka kaduvaks nähtuseks, sest “pole kõige kirkam kriit” ja kohalikud farmerid on hakanud eelistama teisi karjakoera tõuge, kes on töö- ja õppimisvõimelt kiiremad ning vastupidavamad.
Vaalu hetkel ka harv võimalus näha ja üliharva satub siia jääkarusid….Aga lugege Kertu blogis 🙂

Nagu ma hommikul ütlesin, siis siin tormas. Hullult kahju, et ma ei saanud seda filmida, et siis näidata milline tuulevaikne ja päikseline ilm valgusega saabus. Ilm kõigub ühest äärmusest teise. Aga nädalavahetusega saime me ka siis selle puuduva talveilma, mis Eestis nautimata jäi.

Homme kui jõuan panen kirja selle lühiajaloo, mille tund meile eile tehti kohalike poolt 🙂

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga