Neljapäev, märts 28
Shadow

ISLAND vol.12 Liiga palju?

   

Kas on võimalik selline asi nagu ületootmine? Olen olnud siin juba 2 nädalat ja ma toodan mingeid pilte nagu liinitööline. Või on see minu piinav südametunnistus, et ma pole siinseks eesmärgiks seatud asju eriti töösse pannud…..Igas tahes eile avastasin, et joonistuplokid õhenevad ja hunnik laual valmis piltidest juba kerkib.

Laotasin nad täna korraks maha, et ise ka ükskord aimu saada, mis valminud on. Sest ma olen siiamaani lihtsalt maha istunud ja see, mis välgatab, satub paberile kohe. See ongi hetkel see oodatud reisi eesmärk ja eelis, et idee saabudes, on mul kohe see võimalus ja ülesanne maha istuda ja kohe tegutseda.

Panite tähele seda liigset boonust, mida ma ei nimetanud aga mida ikkagi alustasin 😛 Kuna kehvad ilmad jätkuvad ei ole me praeguse pundiga saanud rohkem liikuma. Tegelikult on suur roll ka selles, et meie Ameeriklased on siin ainult kuu aega ja nendel on tähtaeg oma töö lõpetada. Nädalavahetusel toimunud külastus võttis meil kõigil  kaks tööpäeva vähemaks. Ja neile on see veelgi valusam tagasiastumine töögraafikus.

Mul pole kahjuks võimalik teile filmida, et milline torm meil õues on. Üleeile tuli maha mõnus lumi ja nüüd ilm mõneks minutiks selge ja siis tuiskab vahel tunde. Nüüd saame vist aimu, mis tähendab muutlik ja ohtlik Islandi ilm. Talvel liikumisel on korralikud hoiatused, et mis kõik peab olema kaasas liikudes (täis paak, laetud telefonid jne). 2 nädalat siin igasugust ilma nähes on see täiesti arusaadav. Siinset ilma ei tohi enesestmõistetavana võtta nagu kipume Eestis tegema.

Unega on hakanud mu tõsised probleemid tekkima. Tavapäraselt saan öösel 2-4 ajal magama. Nv sain kesköö paiku pikali ja isegi õnnestus puhata. Kuid enamasti vähkren terve öö. Ühe asja sain selgeks, päeval ei tohi tukkuda! Tegin seda korra ja siis on kõik täiesti sassis. Lisaks öötööle on mul ainult 4h uned. Veel hullemas olukorras on Jen, tema (mitte meelega) teeb 2 tunniseid uinakuid  ööpäev läbi.
Arvan, et see pimedus hetkel mängib rolli, sest kui ka normaalsel ajal ärkad on täiesti pime, praktiliselt lõunaks (võrreldes tööinimesega) on heledam ja siis uuesti pime. Tahaks ju päevavalgust hea ilmaga millekski muuks kasutada ja siis ongi peale päeva lõppu ja peale õhtusööki istud jälle tööle ja paned täis tööpäeva otsa.
Kõik arvasid ja ka ma arvasin, et tulin siia puhkama ennekõige. Hetkel pole ma seda üldse teinud.
Mida ma siis nüüd edasi teen?!
Esiteks lasen vist tuua unerohtu Eestist, sest rohupoed on ulatamatus kauguses.
Teiseks mu telefoni laadija andis otsad. Kohalikus poes on laadija u 30€….enne olen 2 kuud telefonita!
Tegelikult mida ma siis teen oma töö osas….Kui ma nii jätkan on mul meeletu kogu asju kaasa võtta siit aga ma juba tunnen läbipõlemist. Samas kui ma mölutan suvaliste piltide tootmise asemel, siis kuritarvitan seda võimalust siin olla.
Fakt on see, et puhata ma pole saanud ja ei saa ka. Naasen märtsis koju ja üritan magada….kui õnnestub 😀
Mõtekas on vist edasi maalida kasvõi suvalisi asju, sest see ongi see suurim viga minus mis eelmine aasta Tartu Kunstikoolis välja toodi, et ma ei oma aega niisama midagi proovida ja luua. Pinge kohe luua eesmärgiga asja on nii tugevalt sees.

Magada tahaks!

2 Comments

  • Kersti

    Hei kullake.
    Sulle tundub, et lood arutult. Sain ma õieti aru? Ja tegelikult oledki seal selleks, et luua ja katsetada.
    Nüüd mõtle nende kordade peale, kui eelmisel aastal koolis olles, midagi uut katsetades oli tunne, et seda tahaks rohkem teha või proovida. Mõni tehnika, erinev lähenemisviis jne.
    Teravat sulge ja pintslit.
    ikka veel loen ja elan kaasa :*

    • Aitäh Kersti, mulle kohati tundub, et räägin nagu tühjale auditooriumile siin 😀 Tegelikult oma mõtet hommikul kirja pannes jõudiski kohale see sama lõpus välja toodud fakt, et ma tegelikult just sellepärast vajasingi sellist tulekut. Teha kohustuteta midagi “tühja”. Kaua sa ikka vana rasva peal liugu lased 😀 Eksju 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga