Reede, aprill 19
Shadow

ISLAND vol.8 Laugarvatn

Räägin natuke teile ka külast Laugarvatn, kus ma siis resideerun. Tegemist on sellise mäe ja järve vahel asetseva pikliku külaga. Siin on suur kool, õpilaskodu, lasteaed, uhke Fontana spa, müstilise välimusega hotell (teen sellest teile pimedas pildi millalgi, see on omamoodi vaatmisväärsus), hostel, restoraan (muideks see on väga kuulus restoraan, mis on ehitatud eelmise sajandi alguses, ja on koguaeg olnud kunsti ja loovate inimeste peatuspaik), pood, tankla ja mõned asjad veel peale elumajade. Oi oleks unustanud meile siis väga oluline ja tähtis suur spordikeskus 😀
Islandil on mitu nalja ja ütlemist ilma kohta: “Sa arvad, et sa ennustasid ilma, arva uuesti!”, “Islandi ilm kestab 5minutit!” jne. Saate põhimõttest aru 😀 Nagu mina täna hommikul, läksin ruttu pildistama, sest nägin pilvede vahel (ahjaaa meil on ilusad päikselised ilmad kadunud, oleme saanud viimased 4 päeva natuke lund ja siis kohati katkematut vihma) heledat laiku. Õnneks see hele laik suurenes aga sain kaela ka vihma, siis oli jälle kuiv ja kodu poole naastes põgenesin uuesti läheneva vihma eest….siis astud tuppa ja õues lõõskab päike!

Ma ei anna pead, et kuidas on suvel aga talvel lausa hoiatatakse ilma suhtes, et ole alati ja kõige hullemaks valmis, siis ei juhtu sinuga midagi.
Rand ei ole paljas sest lund pole, vaid selle tõttu et rannas on kuumaveeallikate piirkond (mida kasutab küla ära). On ka ajalooliselt väga vana ja tähtis ojake.

Mainitud ära juba 1000 aastal ja mänginud olulist rolli kohalikes legendides. Tegemist on siis kuumaveeallikaga, kus ristiti inimesi ja usutakse siiamaani, et sellel on raviomadusi (näiteks silma murede korral).

Kohe seal lähedal on siis see peamine kuumuse punkt ja ütlen juba ette ära, et kes seda maad külastab ja igal pool on märke “Ettevaatust kuum 80-100C” siis uskuge seda!

Nüüd siis suur tõmbenumber ja PEAB PROOVIMA asi! Vulkaanileib. Me hakkame esimest katsetust tegema juba see nädal siis teen eraldi postituse. Aga seal rannas ongi siis see koht, kuhu leib kaevatakse maa sisse “hauduma” ja sellest tekitatakse selline kuhi, märgistuseks kas midagi oma või kivi peale ja teised seda ei puutu. Kuid liiv ja vesi on kuum, seal käega ei kraabi pinnast 🙂

Ilus….mulle meeldib siin!

PS: poes täna….400g peekonit oli 1.7€ ja kilo banaane 4.5€….seega ei tule kurgi ja banaani dieet….liha!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga