Neljapäev, aprill 25
Shadow

Incredible INDIA vol.7

Appi, täna oli kohe PIIIKK päev, plaanisime 3 asja aga saime kaks, sest me ei viitsinud väga vara hakata liikuma ja templise läks mitu ümberistumist metroos.
Kus me siis käisime? Käisime Akshardham´is, see oli vaatamist väärt asi. Ta on maailma suurim Hindu tempel ja uus…..ja niiniiiiniii ILUS!

DSC01224

See pilt on niisama kaugelt metroojaamast tehtud, vaadake kindlasti kodulehte, sest seal nähtav hämmastav ilu on täpselt seal ka! Öeldakse, et 70% Delhit külastavatest turistidest läheb ka sinna. Minge teie ka 🙂
Ülirange turvakontroll, kaasas võis olla ainult rahakott ja vesi, kõik muu tuli ära anda. Muidu tasuta aga soovitan selle 170 ruupiat maksta ja minna ka tuurile, mis on siis maja sisene IMAX kino ja robotitega esitlused selle guru jaoks, kellele see loodud.
Igati väärt asi vaatamiseks!

Täna saime ka turgu 😛 Kuna templis läks nii kaua siis ei jõudnud rongi muuseumisse ja läksime Main Bazaar´i. Seda kohta siis nimetatakse seljakotirändajate turuks. Nii teeme siis võrdluse selle kolme turu vahel.
Karol Bagh-  Riideid ja ehteid on ka seinast-seina, kuid nagu ka öeldud, siis on see “middle-class”. Aga seal on kõike!
Khari Baoli- Seal on see kuulus Spice Market ja ka igasugu riideid ja ehteid, suheliselt keskmise klassi hinnaga, aga väga tingitav.
Main Bazaar– Kuigi hinnad on seal kõige odavamad, siis mulle isiklikult oli väike pettumus, ma sooviks ju osta India stiilis ja kohalikku kraami ja nad müüvad päikese-hipide riideid. Oli ka kohalikku aga mitte nii palju. Muidugi ärihaid olid seal palju suuremad ja hullemad, kordagi ei saa seisma jääda, siis kohe kerjavad naised beebidega, lapsed ja kerjused ja kui liiga aeglaselt vaadates liikusid, siis lausa võeti käe alt kinni ja hakati ära vedama.
Nalja sai ka, ostan salli, öeldakse hind 150 ruupiat, saatsin kukele ja ümber pöörates suutis Härra G selle 50 teha 😀 Tegelikult on seal ehte ja kunstipoode, kus kahjuks enam ei tingi sa :/
AGA sattusin enne välja tulekut sellisesse kohta, et ise ka ei uskunud…PAKUTRÜKIPLAADID!!! No ma saan aru, et väheseid erutab see asi, aga kes teab sellel, jättis süda tukse vahele. Oleks te siis mind veel näinud, kargasin sisse ja hakkasin kohe punnis silmadega valima. Üks ilusam kui teine!!!DSC01232

Oligi seinas selline avaus, kus kaks tüüpi istusid ja aina nikerdasid ja naine seal pakkis. Kingituseks suure kotitäie ostmise eest, ta tegi mulle henna käele 😀 Aga vaadake nüüd neid lademeid!

11407159_974121039294386_1399428759609586947_n

Muideks kui teil on linnas ja turgudel konnates aega märgake asju enda ümber, olen avastanud viimastel kordadel hämmastavaid maju. Siin on sellised kitsad tänavad kus ka ostukohti ja sinna on omal riskil sisse mineks aga vahel tasub see juba emotsioonide suhtes ära 🙂

DSC01227

Selle uste tagant läks ägedasse sisehoovi, ei saanud paremat pilti, sest keegi vanamees hakkas kallale tulema, et pildistan….

DSC01228

Lihtsalt tahan näidata seda lipi-lapimajandust mis ehitatud tegelikult ägedate asjade ümber ja vahele.
Olen ennegi mõelnud näidata, turgudel ja tänava peal näeb sellist vaadet

DSC01225

Tutvuge, selline on õmblemis teenus Delhis 😀

Täna siis pakkisime, homme juba sõidame õhtul lennujaama 🙁 Kurb, et reis läbi saab aga koduigatsus on juba suur…sealiha tahaks krt! 😀

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga