Reede, oktoober 18
Shadow

Rumeenia 2024 / Kuues päev – Transfăgărășan

No ütlen kohe ära, et minu nõder sulg pole võimeline seda kirjeldama. Peate ise tulema. Või nagu parimas reisisaates ütlevad Väints ja Karu Norra kohta- ila kuivab ära, sest iga nurga taga on selline vaade, et vahid lahtise suuga.
OK, olen sõitnud Horvaatia mägedes, Islandile olen sattunud – aga siin on loodus ikka väga kena.

Transfăgărășan on 90 km maantee, mis Rumeenias kõrguselt teine – kõrgeim koht 2042m. Üleval imekenad vaated Bâlea Lake peale, ja muidugi ka hulk kaubandust – juust, mesi, hirve ja karu liha jne. Igasugu hiina ninninänni ja magneteid ka Kui oskad õige tädi käest küsida, saab leti alt Țuică‘t ka.

Meie sattusime pilvisel päeval, oli hetki, kus ei ninud midagi aga vahepeal lõi selgeks. Läbisime tee sinna ja tagasi, ning tegime päris mitu pildistamise pausi.

Järgmine vaatamisväärsus – mõmmid. Jalutavad tee ääres nagu meil tuvid. Rumeenias elab 60% euroopa pruunkarudest, ehk ca 6000. Nägime teepeal kokku paarkümmend. Selge märk oli, et autod seisavad – ahaa, mõmmi jalutab ja tuleb pilti teha. Nii ka meie. Õnneks suutin Helenit veenda, et ei võt ühtegi autosse või koju. Näha karu looduses oli uhke ja väga tore, et neil siin selline turvaline koht. Kohapeal oli ka sireenidega auto, kes karusid metsa tagasi ajas. Esimest korda nägin ka,vkuidas telefon hakkas kriiskama ja näitas hoiatust, et karud.

Aga aitab jutust, lisan mõned pildid, kiire video teekonnast ja kaardi. Aga kordan veel – minge vaadake ise. Pildid seda edasi ei anna, kui võimas seal on.

Videos on teekond mõlemas suunas, kuna ilm muutus ja tee on eri suundades vaadates üsna erinev. Kui otsida, leiab ka videost mõmmid.
Läbisõitu tuli kokku ca. 250 km.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga