Esmaspäev, september 16
Shadow

Rumeenia 2024 / Kaheksas päev – Geamana ja Transalpina

Täna toimetasime vähendatud seltskonnaga ja läksime vaatama mägiseid piirkondi. Läbisõitu kogunes 320 km kuid aega kulus koos lõunapausiga üle 11 tunni, kuna kiirteele sattusime vähe. Rohkem keerutamist Vana-Võru maantee superversioonil. Kaart jälle postituse lõpuosas.

Geamana – uppunud küla. Kunagi rõvedal kommuajal otsustati, et vaja vaske kaevandada. Maagist metalli eraldamisel tekib palju mürgist plöga ja selle jaoks leiti hoiukohaks lähedalasuv org. Kaunist ja viljakast orust on saanud tänu sellele 90m sügavune mürgist muda täis järv. Seda on oma blogis ja telesaates näidanud ka ka meie 4×4 matkajad. Kui nemad käisid oli kiriku katust veel näha ja kaldal mõned ristid surnuaiast. Pregu riste enam ei näe, ainult kirikutorni ülemist osa. Panen paar linki kust lugeda.

Ligi saime mööda kruusa-killustiku teed täitsa kenasti, eks tuli rahulikult võtta. Lisan mõned fotod ja kaks videot, üks järve kohalt, teine kiriku juurest maanteele sõidust.

Järgmine sihtkoht oli Rumeenia kõrgeim asfalteeritud tee – Transalpina.
Ega siin ei oska jälle kirjeldada. No oskavad ikka ilusaid kohti teha. Ilm oli samuti ideaalne, soe, mõned pilved, õhtune päike. Sõit võttis aega, keerutamist oli sadade kilomeetrite kaupa. Tsiklisõitjad saavad seal kangutada nii, et piisab aastaks. Rehvide küljed saab kenasti kulutada. Tee ääres on palju laagrikohti. Inimesed molutavad, teead lõket ja tutvuvad loodusega. Lisan mõne pildikese ja video kõige kõrgemast osast ja laskumisest maanteele. Seal sai ka ära käidud enda seni kõrgeimas kohas – GPS järgi 2170m. Sinna pean kindlasti tagasi saama.

Klõpsake pildid suuremaks ka!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga