Kolmapäev, aprill 24
Shadow

Horvaatia II, vol.10 Istria-Vižinada

Pildiotsingu map of istria tulemus
Pilt: Internet

Ja ongi läbi, seekord meie reis oli rahulik ja igas mõttes ideaalne. Isiklikult mulle endale see piirkond meeldis rohkem kui eelmine. See oli mägine maastik, kaetud vanade külade, viinamarja- ja oliivide istandustega. Selline Itaalia hõnguline. Kliima ideaalselt kuum, hea söök, trühvlid…lihtsalt nii mõnus!

Vižinada

Küla, kus me ööbisime oli nagu täielik lotovõit. Imeline maja, veel imelisema vaatega. Kaege ise ja soovitame!!! Omanik Rita oli lihtsalt võrratu. Saabudes tervitas kohe istetehtud valge ja punase veiniga ja küpsetas küpsiseid. Lahkudes tegi ka kingituse.
Enamus majapidamisi selles piirkonnas teevad ise oma oliivõli ja igasugused veinid ja muud joogid. Nägime, kuidas Rita müüs oma tooteid, sest teadjad käisid aina küsimas. Härra G kes Oliivimuuseumis degusteerima õppis, tõdes ka, et kaup on aus.
Kuna seal on ka trühvli teema peamine, siis kindlasti maitske toite, mis sellest ja õlisid ostes kuulake hoolikalt, kuidas tarbida.

Vägijoogid

Kohalikud vägijoogid

Kui veab, siis saate kohalikelt mekkida sealseid vägijooke, mis pole müümiseks ametlikud aga oma tarbeks tehakse pea igas majapidamises. Neid osta on väga keeruline, kuna see pole lubatud. Kui pakutakse, kindlasti proovige!
Neid tehakse väga erinevaid: on GRAPPA- viinamarja brändi, RAKIA- puuvilja brändi, sellest üks on SLIVOVITZ- ploomi brändi. Aga ka erinevad grappad, mis on oliividega, pähklite, mandlite, luuderohuga jne. Iga maitse on väga erinev.
Kodused on paremad kui poe omad!

FKK

Kasutaja Tim Brick foto.
Pilt: Internet

Mõtlesin, et ma pean seda teiega jagama, siis mõtlesin ümber aga otsustasin ikkagi algse idee juurde jääda. Elementaarne, et reaalset pilti selles teemas ma ei jaga 😉
Eelmine kord Horvaatias nägime, et toples päevitamine naistel, pole mitte mingi teema. Seekord liikusime samm kaugemale. Tunnistan täiesti ausalt, et käisime FKK rannas ja täiega nautisime seda. Eestlane on nii kinnine ja kompleksides (ka ma ise) ja see teema on “oihh-aihh”. Arvan, et edasi ma ei aruta, see on sama tulemusetu nagu vestelda poliitikast. Kõik, kes vähegi julgevad proovida siis terve perega olete sinna oodatud ja kindlasti naudite, sest see on turvaline, puhas, kontrollitud ja ülimalt sõbralik.
Horvaatias on sellised rannad juba eelmise sajandi algusest ja ta on esimene riik Euroopas, kes avalikult ja ametlikult rajas FKK rannad.

Kuid sellega me ei lõpeta, lähipäevil panen üles ka hämmastavad droonikaadrid Härra G poolt ja ta räägib täpsemalt sellest, kuidas Horvaatias on lubade saamisega ja droonilennutamise seadus

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga