Reede, aprill 19
Shadow

Incredible INDIA vol.9 "Naiste teema :)"

See teema siis ainult naistele või ka meestele, kes ei pelga tunnistamast, et need värvikirevad naised on lihtsalt hämmastavad. Tuleb tunnistada, et siin veedetud aeg on pannud mind kunstnikuna uuesti vaatama värvide poole ja nõudma rohkem erksust ja kõiki vikerkaare toone. Aitab juba meie käsitöövallas liiga massiliselt peale suruvast vintage stiilist…..tooge tagasi VÄRVID! 😛

DSC01108 DSC01276 DSC01181 DSC01180 DSC01175 DSC01162 DSC01161 DSC01140

See kollane oli mu suurim lemmik kogu reisil!

DSC01137

Oi nad olid edevad, aina selfitasid või pildistasid igal hetkel ja igal pool.

DSC01136

DSC01132

 

Oleks väga tahtnud teile neid rohkem pildistada ja käisin isegi osadel järgi, aga tüüpilise häbeliku Eestlasena, ma ei julgenud. Oli ka probleeme, et isegi noored ei saanud sõnagi aru, mis ma soovisin 🙁

Tuvastasin ära 2 peamist tüüpi riietust ja Agras meid saatnud giidilt sain kinnitust, et nii see ka on.
Esiteks on selline külje pealt pikkade lõhikutega tuunikas-kleit, mille all kantakse siis retuuse või haaremipükse.
Teine on selline nabapluusike ja siis 5,5m pikkune sari keritud ümber piha, selle ots on tavaliselt üle ühe õla veel või keritud rohkem üles poole.
Kui on tuunika, siis on ka tihti juures suurem sall, mis on rinna pealt rippu üle mõlema õla. Tüdrukud armastavad ka olla sellistes satiinist läikivates edevates printsessikleitides või siis tavariietes…aga ei näinud neil seljas rahvuslikku.

Naersingi siin, et kui mina jooksin ilu ahmides turule neid asju ostma, siis kohalik hakkab aina rohkem kandma just meie riideid. Eriti on see noorte seas. Samas need noored naised, kes ka olid riides olid fantastilised. Värvilised ja kirevad. Mõtlesin siin omaette, et raudselt vaatavad muiates mind et „Tüüpiline turist, tuleb ja hakkab nagu kohalik riietuma!“. Muideks panin tähele nende päevade vältel seda, et kui olin kohalikes riietes, siis ei pööratud mulle sellist tähelepanu tänaval ja metroos, nö sulasin tausta. Samas oma valitud erekollase tuunikaga sain pidevalt kiita, et nii ilus ja sobiv värv.

Need värvikombinatsioonid, mida ma siin nägin on ihtsalt hämmastavad. Ja olles terve elu kunsti õppinud ja teinud pole ma vist nii palju toone näinud ka. Me peame hakkama tooma oma ellu rohkem julgust ja värvid on üks esimesi samme!

Tahan naistest rääkida veel nende ehetest. Tüüpiliselt on siis suured ja rohked käevõrud, tihti ka jala-keed, mis imeliselt vahel kõlisevad…nagu haldjas kõnniks.

DSC01163

Ja tagasihoidlikumalt on siis kõrvarõngad ja ninaehted. Sõrmuseid nägin vähe, kuid see eest need imelised varbasõrmused 🙂 Kui oli rahvuslikku riiet seljas, siis oli ka neid ehteid ja neid tuli tõesti pealaest-jalatallani vaadata, sest seelikusaba all oli veel rohkem ilu kui üleval.

Juba ütlesin, et kahjuks nad tahavad jubedamat moodi näha välja nagu valge inimene….ma ei mõista seda, sest nad on nii ilusad. Kusjuures nad pole ühte nägu, täiesti erinevaid näojooni, aga nad on tõesti ilusad ja see eri tooni pruun sulav nahk…mmmm. Kui me seal ujumas käisime, siis nägin kuidas need tumedad naised panid näkku sama kõige heledamat puudrit  nagu mina kasutan, et olla heledam. Reklaamides on näha, kuidas kasutatakse juba peaegu heledaid inimesi….see on täielik kinnisidee neile.
Ja mida meie teeme….praeme ennast selle vähese suvega grillkanaks, et olla kenad ja tumedad….mis on maailmas valesti?
Lisaks mida märkasin oli see, et kuna siin on ju väga kuum, siis on enamasti sandaalid-varbavahekad jalas, üksikud üritavad kanda kontsi ja see on jube. Kuid mis veel jubedam, kontsad on juba noortel tüdrukutel jalas ja eriti teismelistel, kes piinlesid ning kõndisid vaevu-vaevu…..kuid soov on ju nii suur. Meil on kõrge konts nii igapäevane, et sellise jalakujuga vist sünnitakse.

Ahjaaaaa. Ärgem unustagen HENNAT. Ma ise olen hennamaalingute suur austaja olnud juba 15a ja nüüd värvin ka sellega ainult. Kahjuks nägin kohapeal seda vähe, aga kui nägin……siis nägin täiega 😀 Ei ole ju ainult käe ja jalamaalingud, nad värvivad ka taldu, varbaid, peopesasid ja sõrmeotsi.
Kuid teades inimese asjatundmatust teema suhtes, kus küsitakse musta hennat jne, siis hoiatan, et nad teevad turul suhteliselt odavalt maalinguid (selline käesuurune on u 50-100 ruupiat, mis meie rahas siis alla 2€) aga oled sa kindel, et sa kannatad neid kangeid eeterlikke õlisid ja kas henna on enam kvaliteetne?!?! Kurb on ka, kui sa tuled sealt uhkelt ära kena maalinguga ja järgmine hommik on kärnas ja mädane 🙁

Lõpetuseks selle ülisuure postituse alla rägin mõtte, mis mind lennujaama sõites tabas. Et kas nüüd on lennukis näha, et kõik valged eurooplased on kohalike moodi riides…kahetsen isegi, et riideid ei vahetanud….vähemalt homme öösel Tartu bussijaamas, saavad kohalikud kreepsu minusugust paabulindu nähes 🙂
Või peaks ikka kotipõhjast oma 8 päeva tagasi unustatud teksad jalga vähemalt panema 😀

Lisaks need kangad, millest riided on nii mõnus, õhuke ja hingav puuvillane. Mõtlesingi, et mis imega nad üle ei kuumene nii pikalt riides aga nii oligi mõnusam. Tundsin ka ennast alles mõnusamalt, kui kohalikud rõivad selga sain, siis vahel polnud mis ilm oli. Mis oli mulle täielik üllatus, siis kuna ma harva higistan (ka saunas mitte), taipasin paaril korral, et midagi niriseb mööda jalga, see oli higi! Sa ei saanud arugi, kui keha sedasi higistama hakkas, et see mööda ihu voolama hakkas. Isiklikult oli seetõttu pükste-retuusidega kõvasti mugavam. Ja see oleks minupoolne soovitus ka naistele!

Enne kui riided lõpetan siis räägin ka meestest natuke 😉 Neil nägi VÄGA harva midagi rahvuslikku, natuke oli moslemite pikki valgeid tuunikaid või (võin eksida) hindu või buddhausuliste haaremipükse+ tuunika. Aga enamus mehi oli pükstes ja triiksärkidega, lausa ilus vaadata. Sellised suvalisemad olid t-särkides. JA palju oli neid ilusaid turbaneid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga