Esmaspäev, september 16
Shadow

Rumeenia 2024 / Väikese tiiruga koju

Rumeenia aeg sai esmaspäeval läbi, aeg hakata koju liikuma. Mõtlesime selle teha väikese kavalusega – lipsasime korra ka Bulgaariasse ja käisime Musta Merd katsumas. Meri oli soe ja lained vahvad. Õlu ja toit Bulgaarias tunduvad soodsamad kui Rumeenas. Olime Varna läheduses, seal palju kuurort piirkondi, kuid nende taga on näha, et arenguruumi veel kõvasti. Prügi, pooleli ja lagunenud hooned, hulkuvad loomad jne. Aga pikalt ei kirjuta, seda riiki tuleb kindlasti eraldi ja pikemalt külastada.

Rumeeniast Bulgaariasse mere äärde sõit võttis pea terve päeva ja ca 600 km. Bulgaarias tundub kõik soodsam, nt diisel tänase hinnaga u. 1.30€. Teekond alloleval pildil:

Screenshot

Pesitsemise kaks ööd sellises linnakeses nagu Kavarna – Kõik vajalik suvitamiseks olemas. Käisime vaatamas paari kohta:

  • Palace and Botanical Gardens of Balchik – koht on uhke ja botaaniakaaed kena aga siin tuleb tähelepanelik olla. Alguses müüdi pilet millega pidi igale poole saama aga poolel maal olid ees mingid taadid, kes teatasid et minu Pilet Palace’t vaatama ei luba. Kuigi piletil oli kirjas et saab. Kui hakkasin uurima, unustasid taadid ja piletimüüjad igasuguse keeleoskuse peale mingi bulgaaria dialekti ning samuti lugemisoskuse.
  • Kaliakra Fortress – Katkised majad poolsaare tipus. Parkla taat võtab eurot ka. Kena koht. Pisike muuseum ja mõttetult kallis restoran ka. Nagu igal pool mujal bulgaarias, kus veidigi rohkem turiste – putkamajandus. Nagu meil oli balti jaamas 90’ndate algul. Õnneks pole nad pealetükkivad.
  • Rannas käisime siin – Плаж Шабленска тузла Ilus rand, peaaegu puhas. Parklas ruumi oli aga väljudes oli keegi tõkkepuu ette pannud. Veidi ootamise ja signaalitamise peale tõusis puu üles ja saime jalga lasta. Seda soovitas väga sõbralik suveniiritädi majaka juures ja ei petnud.
  • Shabla Lighthouse – Ka ilus koht, aga siin randa ei saa. Oleks olnud potensiaali drooni lennutada, aga silt “Military Zone” võttis hoogu maha.

Videos sõidame oma apartmendi juurest kõigepealt Kaliakra Fortressi ja sealt botaanikaaeda.

Bulgaaria külastatud, ei olnud muud teha, kui osta kaasa kohalikku väga head melonit (0.25€/kg) ja arbuusi (0.5€/kg) ning hakata kodupoole sõitma. See läks nagu lipsti, ja kolme päeva ning ca 2600 km pärast, reede õhtul olime samas kus alustasime. Järgmiste reisideni.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga