Pühapäev, september 8
Shadow

Rumeenia 2024 / Kolmas päev – kisub lõunamaiseks

Ärkasime Satu Mare linnas, hotellis Pension Regal. Paras peller aga magada sai. Hommikusöök oli nagu jääk üleeilsest peost. Aga odav. Ilm udune, aga temperatuur selline, et eestlane tahaks sooja üle viriseda. Mulle meeldis. Kiire poereis ja lõuna poole ajama. Tänane sihtpunkt sai valitud Cluj-Napoca – Rumeenia suuruselt teine linn. Kohale jõudes udu kadunud ja +32. Mõnna ju vanalinnas vantsida ja ringi vaadata.
Teel viskas juba Borat Sgdiyevi koduküla hõngu – Hobuvankritega vanamehed, eatud majad, liiklus läbi külatänava jne. Päris lõunamaa veel pole aga põhjaeuroopa kaugelt mitte. Rumeenlased võiks minna poola teedeehitust vaatama – siin käib kogu liiklus tiirataara läbi külade, kiirteed pole näinud. Selle eest külade vahel on lubatud 100km/h ja ühtegi politsepatrulli pole kohanud.
Pikka juttu ei tee, leidsin lõpetuseks kena hotelli Rodizio Hill Resort – bassein ja restoran ootavad. Eks homme kommenteerin. Homsest transiit läbi ja jõuame pikemasse peatuspaika, eks siis pikemalt. Küüslauk sai autosse valmis, et kaitseda meid vampiiride eest.

Video jääb lühikeseks, kuna mured kahepoolse teibiga aga loodetavasti kohalikku vibe annab edasi. Õnneks on Lidl ka siia kanti tsivilisatsiooni toonud – sealt sai teipi. Kaart näitab läbisõitu ca. 200km.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga