Kolmapäev, aprill 24
Shadow

ISLAND vol.7 Miks, milleks ja kuidas?!

Ma juba alguses hoiatasin, et kuna ma ei ole niisama lõbureisil, siis hakkan siia blogisse panema kirja ka isiklikke mõtteid/saavutusi, neid eesmärke ja põhjusi miks ma siin olen ja siis lisaks ka reis ja eluolu.

Kasutaja Lindy Bop foto.

Miks ma siin olen?
Ma ei hakka seda uuesti kirja panema, sest see on esimeses teemas juba. Aga läheneme asjale sügavamalt.
Olen lapsest saati kunsti teemas ja selles vallas töötanud juba 15 aastat. Kui 10a tagasi sai vastu võetud suur otsus ja risk “olen iseenda peremees” on asjad ainult suuremaks paisunud ehk siis täiega ära tasunud. Aga siin on teine pool ka. Kuigi olen oma Vikilastega saanud jalad alla ja paljutele tuntud, siis hakkasin ma juba 2 aastat tagasi tundma, et tammun paigal. Loominguliselt on saavutatud mingisugune piir ja ma ei soovi oma asju enam 5a pärast samasugusena näha. Kaua oodatud võimalusena sain siis KUKU gruppi aastaks õppima aga see ei olnud päris see, mida vajasin. Kuid mis tuli sellest välja oli siis fakt, et mul pole aega areneda!
Täpselt nii… mul ei ole AEGA. Sest kogu mu aeg kulub suure pere ja oma töö peale. Kes mind teavad, siis töötan kahjuks nii, et ei oma magamiseks öid ja puhkamiseks nädalavahetusi.
Seega, ainuke võimalus on viia mind kõigest eemale!
Pole tööd ja kodukohustusi, siis hakkan juba kasvõi igavusest lõpuks tööle.

Eesmärk ehk tööplaan

  • 2019 kalender– Eelmine aasta sai alustatud tegelikult selle aasta kalendrit, koostöös kursusekaaslase Katriniga alustasime tööd suvel. Kuid kuna ma läbisin oktoobris raske operatsiooni, millest siiamaani taastun, siis jooksid kõik mu plaanid upakile ja võtsime rahaliselt ja ajaliselt raske otsuse enne jõule, et kuna kalender on “hapuks minev toode” siis jääb pausi ja 2018 asemel saab temast 2019. Aga nüüd on vaja siis teha minul viimased muutused, mille tõttu kõik pooleli jäi. https://tartu.postimees.ee/4172441/kunstnikud-tegid-suvetood
  • Postkaardid- Vot see on teema milles saan ma juba mitu aastat ainult riielda. Põhjus selles, et ma ju tegelikult tegin mitu aastat jõulukaarte. Kokku on juba 16 erinevat. Aga rahvas ei saa aru ja nõuab, et miks ainult jõulud, miks mitte sünnipäevad, katsikud, get well soon jne.
    Seega nüüd ongi ideaalne ju hakata lihtsalt oma tegelasi katsetama ja mõtlema ideid. Ja nagu ka juba öeldud, siis see aasta ma vaatasin kaarte ja mulle nad ei meeldi enam…tahaks paremini ja ägedamaid….
  • Boonus- Tegelikult on mul soov ära katsetada täiesti teises stiilis illustratsioonid ja teha nö konkureeriv kalender iseendale 😀
  • Tegelikult on soove veel väiksemaid aga ei hakka hulluks minema ja neid siia panema, et pärast poleks süümekaid 🙂

Ma ju alustasin oma töötavat loomekarjääri pigem paberi ja köite valdkonnas ja konkurentsi tõttu hakkasin süvendama oma illustratsioone ja nüüdseks on 98% minu tööst portselani maalimine ja just nende Vikilaste loomine nendele. Tegelik eesmärk on viia oma loomad trükitööstusesse. Endal mul puudub see oskus, seega arendan nüüd kontakte ja koostööd nendega, kellel on see anne. Siin on jäänud pooleli näiteks vikilaste templid (scrapbook ja mixedmedia kunstnikutele), saaks kalendri või raamatu illustratsioone jne.
Igas tahes kuna ma oma vallas asju kaasa ei saanud võtta, olen rajanud oma arengu paberil akvarell+tindipliiatsid. See kahjuks ei käitu alati nii nagu sooviks. Samamoodi on ka mul portselani vallas, see et keegi ütleb “Ma oskan ju maalida” ei tähenda, et ta oskab keraamikale seda. Sama on ka minul, see et ma maalin portselani ei tähenda, et sama stiil (sulatamine, joone jooksmine jne) paberil õnnestub.

Jutt läheb liiga pikaks…… meil hakkas lund-vihma sadama ja lubab seda nädal aega, seega ei näe eriti seda imelist päikest, millega meid esimesel nädalal õnnistati.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga